lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Katselusta

Olen elänyt muutaman vuoden luullen, että analogisten televisiokanavien mitätön ohjelmatarjonta johtuu alasajosta: luodaan painetta, jotta ihmiset hankkisivat digiboxin.

Opittuani elämään ilman televisionkatselua, aloin ajatella, että mitäpä digiboxilla. Uutiset kuulee radiosta tai tarvittaessa voi katsoa netistä esimerkiksi Ylen sivuilta videoina.

Sattui kuitenkin pääsiäisen aikana sähköstä, piuhoista ja laitteista käsittävä sukulainen kylään. Samanaikaisesti katselin halpakaupan esitettä. Kriisitilanteita varten terästetty järkeni teki nopean päätelmän: alle 5o euron koje tuossa ja piuhaekspertti tuossa, osta, osta!

Ei siihen kyllä olisi pihoista ymmärtävää tarvittu. Niitä oli kaksi, toinen seinään ja toinen televisioon. Ohjelmistoasennus helppoa.

Siitäkö siis avautui BBC:n loistavampaa loistavien dokumenttien ja sarjojen tahi klassikkoelokuvien maailma?

Ensinnäkin BBC on selvittänyt, että sen ohjelmat eivät ole enää nykyisen kysynnän maailmassa kannattavia. Tasoa on rutkasti madallettava, jotta kukaan enää katsoisi. Television tarkoitus on korvata olut eikä antaa inspiroivaa katsottavaa. Toiseksi näitä dokumentteja ei juurikaan näytetä.

Kanavavalikoima vaihtui kahdeksaan tai yhdeksään entisen kolmen sijasta. Ohjelmatarjonta ei kuitenkaan laajentunut, minun maun mukaan. Turha luulo uskoa, että digiboxi avaisi uuden maailman.

Vaikka mitäpä tässä katsomaan.

Kävin eilen silmälääkärissä. Määräsi ensimmäisen moniteholinssit. Ikänäköä on tullut. Vahvuudet ovat sitä luokkaa, että en ole rekkamies.

Kun näkö lähtee, niin mitä muuta voisi katsoa kuin olevansa arvohenkilö?

4 kommenttia:

saturai kirjoitti...

Hei! Hieno Blogi!

a-kh kirjoitti...

Minun ei juuri tarvitse vaivautua television äärelle, jos puol iso on kotona, koska digiboxin mukana tuli taivaskanava, jossa on opetusta yli ja ali äyräiden. Olen kyllä havainnut, että Mellerikin on vaihtanut nuorempaan ja saanut väsättyä lapsenkin. Herra on ollut palvelijalleen armollinen. Oman tietämyksensä mukaan hän ei ole näkevä kuolemaa ennen Kristuksen tuloa. Hän tuntuu tietävän nämä asiat paremmin kuin "poika", mutta niin luuli tietävänsä kunnia-apostoli Paavalikin.

jarvelainen kirjoitti...

a-k.h
Akka kun lähtis se olis kauheempaa kuin televisio vietäs, sano entinen isäntä.

pappi kirjoitti...

sanos muuta