sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Sana sunnuntaiksi special


Olemme ihka varmoja siitä, että Homerosta ei ollut vaan useita runonlaulajia, joiden lauluissa Odysseuksen matkat kulkeutuivat kansan tietoisuuteen. Vihdoin koottiin runoelmat samoihin kansiin, mutta sitä ei tehnyt Lönroth eikä kukaan hänen kaltaisensa.

Mutta sitä olen ihmetellyt, oliko Shakespeare olemassa vai joku toinen samanniminen henkilö.

Vastaus on Statfordissa. Oxfordin takana Birgminhamiin päin

Alin kuva on lontoolaisesta puistosta, jonka varrella sijaitsevat kaupungin merkittävimmät elokuvateatterit, muun muassa Odeon. Samassa puistossa on Chaplinin patsas. "Ei ole muuta pimeyttä kuin tietämättömyys." Mutta jos tämä pimeys, joka meissä on, on valoa, mitä onkaan pimeys. Olkoon tämä saarnani tänään.

Keskimmäinen kuva on Shakespearen synnyinkoti Statfordissa. Siinä on nykyisin museo ja kauppa. Sisällä olo on kuin suomalaisessa savutuvassa sillä erotuksella, että kerroksia on kaksi. Tulisijat joka huoneessa ja lankkulattiat.

Tässä silminnäkijätodisteena olevan kuvan talosta pikku-Willy kirmasi muutaman sata metriä rakennukseen, joka on ylin kuva. Se on hänen koulunsa ja se toimii kouluna vieläkin. Katsoin ikkunasta sisälle, näin kopiokoneen, kirjoja ja pulpetteja. Ilmeisesti kosteusongelmia ei ole.






Ei kommentteja: