lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Iineksen meemihaasteen Yksi yli muiden muutos Leonooran negaation kautta Mietiskelijän mahdolliseksi olioksi lyhyesti esitettynä

Blogistanissa elää ja vaikuttaa Iines, jonka blogin nimi on Ikkunaiines. Iineksen kirjoitukset ovat taiten tehtyjä ja kuvavalinnat onnistuneita, suosittelen siis tätä blogia kaikille.

Nyt Iines on laittanut liikkeelle meemin.

Olen käsityskannassa, jonka mukaisesti meemi on keksitty geenistä, se on aihio, joka leviää ja moninaistuu. Taitaa olla suuri ajattelija Richard Dawkins, suoraan Britanniasta, joka kirjoitti tästä aihepiiristä seikkaperäisemmin. Siitä, miten meemi muuttuu kulttuurievoluutiossa olkoon esimerkkinä, että Iines on saanut meemin joltakin toiselta, Leonoora omassa blogissaan on muuttanut sitä negaatioksi ja vastaavasti Leonooran negaatio on vaikuttanut siihen, miten tässä meemiä käsittelen.

Iineksen meemissä tulee vastata alla oleviin kysymyksiin. Koska ne osittain ovat samanlaisia kuin profiilitiedot, joihin olen antanut jo vastauksen, kuvittelen mahdollisen olennon.

Teoreettisena lähtökohtana on olioiden taksonoiminen mahdottomiin, mahdollisiin ja välttämättömiin. Se, että seuraavassa oleva kuvitelma ei ehkä tunnu kaikin osin kuvitelmalta, johtuu siitä, että tällainen olio on mahdollinen, vaikkakaan ei toteutunut. Lisäksi olen pitänyt tavoitteena sellaisen kokonaisuuden luomista, jonka kanssa en tahtoisi olla tekemisissä, prima facie. Mutta kun tarkemmin tarkastelee, en ole asiasta aivan varma.

Yleensähän tällaisista vastauksista, silloin kun henkilö vastaa niihin rehdisti, muodostuu melko sympaattisia. Mutta ajatelkaamme, että postmodernistinen identiteettiteoria olisikin totta ja kaikki kävisi eikä subjektia olisi. Jotakin seuraavantapaista voisi ehkä syntyä. Haastan muut kuvittelemaan kokonaisuudelle elämäntarinan (joka varsinaisesti ei ole elämäntarina vaan luettelo tapahtumista, jotka eivät välttämättä ole saman subjektin, jota siis ei ole, kokemia, terveisiä vaan Lacanille!).

Tässä lempparit:


Lempikirja
Ilmestyskirja

Elokuva
Ilmestyskirja. Nyt!

Musiikki
Vivaldin Neljä vuodenaikaa

Artisti/bändi
Onni Gideon

Idoli
Shirley Temple

Biisi
Taikahuilun kolmen tytön keskiääni, ihan kaikki käy, ketä siinä on.

Näyttelijä
Sulevi Peltola, se on ihku.


Tv-sarja
Joku japanilaisista kotistereoin, oisko Samsung, pääasia että digi näkyy.

Ruoka
Hiuksia verikastikkeessa

Suklaa
Suli takataskuun

Karkki
Nicorette -purukumi

Jälkiruoka
Kuippananmarjahillo

Jäätelö
Ihmisellä on oikeus intiimiin alueeseen, jolla ei tehdä paljastuksia

Ruoka- ja janojuoma
Hiki

Mehu
Itzekerätyistä marjoista valmistetut.

Limppari
Pyynikin helmi

Drinkki
Ei ota, koska ajaa

Mieto alkoholi
Pontikka

Sanonta
Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin tai tiedän minä vieläkin paremman: Muuten olen sitä mieltä, että Karthago pitäisi tuhota..

Vaate
Frakki tai tumma puku miniatyyrikunniamerkein

Maisema
Sahara

Paikka kotona
Hellan ja nyrkin välissä

Ihminen
Susi

Ystävä
Bestis pysynyt samana kansakoulun ensimmäiseltä luokalta asti, ja se on tosi harkkaa. She makes me feel cool cool cool att köpa Zuzammenfassung, merci. Ding däng mä meen kun mä ajattelenki.

Muisto
Suudelma taustana Kuuban yö erään ihkun kaa.

Harrastus
Mölkky ja jonkin verran matkustelua ympäri Yhdysvaltoja

Taulu
Ton kysymyksen mä ostan niin ku et kertotaulu, jos pakko rajoittaa, niin erityisesti vitosen

Väri
Hei epäreiska kvestio, kun oon värisokee. Exä viitsi kysyy jotakin muuta, hei pliis, pliide!

Asento
Lepo

Auto
Toyota Corolla

Eläin
????!!!!...Sä oot...Ehkä Helkama.

7 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

Digi digi. Joku on sanonut, että jos jonkun pitäisi näytellä oksennusta, se olisi Sulevi Peltola.

siiri kirjoitti...

hauska nähdä sinusta uusia puolia!! sipuran ja sun blogeista huomaa että miehet todella voi säilyttää lapsen parhaita puolia

Leonoora kirjoitti...

Intresantti, ja hauska lista... ja kyllä minäkin diggasin pikkutyttönä Shirley Templeä, varsinkin Rikas tyttö raukka (Se kai sen leffan nimi oli) oli huippu!

jarvelainen kirjoitti...

Siiri
Pelleillä puhtaasti pelleilemisen ilosta - juu, voi liittyä lapsuuteen.

leonoora
Pelleilyt sikseen ja let's be serious: Shirley Temple oli minustakin veikeä ja kiva, kun näin hänen leffojaan alle murrosikäisenä itse.

vaari kirjoitti...

naiivius lienee voiman osoitus
htipa to=

Iines kirjoitti...

Minä ihmettelen vain yhtä asiaa: Miten näin omintakeisessa ja intressantissa listassa autoksi on merkitty Toyota Corolla. Se on ainut särö, eikö? Mikähän se haaveitten auto/ kulkupeli oikein on?

jarvelainen kirjoitti...

Iines
Toyota on siinä lempparina kerta syyllisiä ollaa me kaikki ja mä kato kannan mun vastuun. Solidaarisuutta hei peliin.