tiistaina, elokuuta 14, 2007

Silta etäisyyksiin




Sil-lan al-la on i-han ki-vaa.

Noil-la kä-sil-lään sei-so-vil-la jät-ti-läi-sil-lä, jot-ka ja-loil-laan sil-taa kan-nat-ta-vat, on han-ka-lam-paa. Jos ne nou-si-si-vat hen-git-tä-mään, saat-tai-si sil-ta kaa-tu-a. Sii-tä syys-tä sil-lan al-la on tur-val-li-sem-paa. Sil-lan len-tä-es-sä jät-ti-läis-ten ja-lois-ta voi au-toi-li-jal-le, pyö-räi-li-jäl-le, kä-ve-li-jäl-le käy-dä kö-pe-lös-ti. Al-ta on mah-dol-li-suus uis-ken-nel-la pois.

En eh-ti-nyt tar-kis-taa, on-ko täs-sä sil-las-sa pa-nos-pe-sää, pi-täi-si ol-la. Mut-ta sen puut-tu-mi-nen voi-daan tie-tys-ti kor-va-ta är-syt-tä-mäl-lä jät-ti-läis-tä, ku-tit-ta-mal-la var-paa-seen ta-hi muul-la ta-voin.

Mo-ni muu-kin tär-ke-ä a-si-a on kii-rees-sä jää-nyt te-ke-mät-tä. Ai-ka on an-ka-ra ei-kä tun-ne sää-li-ä. Sik-si ai-no-a tais-te-lun muo-to on hi-das-taa niin pal-jon kuin it-ses-tä ir-ti läh-tee.

Ei tart-tu-a het-keen, mi-kä on la-ti-nak-si et-tä car-pe die-m vaan tar-tut-taa het-ki py-säh-dyk-sen mo-ment-tiin, jo-ka kes-tää, sil-lan al-la.

Mut-ta tä-mä on tie-tys-ti ai-van sub-jek-tii-vinen kä-sitys.

7 kommenttia:

Rauno Rasanen kirjoitti...

???????

jarvelainen kirjoitti...

Rauno
Kun pyrkii merkintään per päivä, ei oikein aina tule ihmeempiä mieleen. Mietin näinä päivinä koululaisia ja tuo juttu oli olevinaan tajunnanvirta-aapinen, jossa on kaikki aapisen upeat puolet: tavutus (!), satu eli eri jänskä juttu, elämänohje oppisisältöineen ynnä kertojan nöyryyden ilmaisu.

kafkaesque kirjoitti...

"kuten näette - varustan itseni sillalla ja siltaisella ylittimellä suljen rahtusen rotkoa"

sanoi ignaz-hiiri george herrimanin crazy kat -sarjakuvaruudussa.

a-kh kirjoitti...

Puumalan rannassa koreata poikaa tohtorin luokse jo kannettiin.

Aivan omituisia juttuja Kemppisellä, Räsäsellä ja Järveläisellä.

Pitäisiköhän tosissaan ruveta väsäämään runoja binääriluvuilla tai kirjoittamaan päreet kuten Tenavissa Kaustisen puheet.

Ripsa kirjoitti...

Muistaakseni ihan vähän aikaa sitten, pari päivääkö (olen täysin viikkovillissä ja umpisukkeluksissa töiden kanssa) joku oli pannut trotyylikasapanoksen Moskova-Helsinki -junan raiteille. Ei käynyt juuri kuinkaan kun kukaan ei kuollut, mutta liikenne puuroutui.

Venäjän viranomaiset sanoivat että kasapanoksen räjäyttäjät olivat tarkoittaneet että juna suistuu jokeen.

Joskus kasapanokset ovat liian pieniä, siis.

Muuten SusuPetalilla on tänään aika hyvä juttu koululaisen päivästä myös. Aika hirveä, niin kuin sillä tapaa olla.

a-kh kirjoitti...

Olisi pitänyt panna isompi kasa panoksia.

jarvelainen kirjoitti...

Se juna-asiassa kuitenkin selventää paljon, että lehden mukaan epäillään terroristeja. Ei siis hallitusta, poliisia, hyväkäytöksistä perheenisää ravintolavaunusta vaan henkilöitä, jotka eivät noudata sääntöjä. Että sellaiset henkilöt sitä lehtien mukaan junia räjäyttelevät.