sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Laskiaisena

Luuk. 18: 31-43: Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja sanoi heille: "Me menemme nyt Jerusalemiin. Siellä käy toteen kaikki se, mitä profeetat ovat Ihmisen Pojasta kirjoittaneet. Hänet annetaan pakanoiden käsiin, häntä pilkataan ja häpäistään ja hänen päälleen syljetään, ja he ruoskivat häntä ja tappavat hänet. Mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista."

Opetuslapset eivät ymmärtäneet Jeesuksen sanoista mitään. Asia pysyi heiltä salassa, eivätkä he käsittäneet, mitä Jeesus tarkoitti.

Kun Jeesus lähestyi Jerikoa, tien vieressä istui sokea mies kerjäämässä. Kuullessaan, että tiellä kulki paljon väkeä, mies kysyi, mitä oli tekeillä. Hänelle kerrottiin, että Jeesus Nasaretilainen oli menossa siitä ohi. Silloin hän huusi: "Jeesus, Daavidin Poika, armahda minua!" Etumaisina kulkevat käskivät hänen olla hiljaa, mutta hän vain huusi entistä kovemmin: "Daavidin Poika, armahda minua!" Jeesus pysähtyi ja käski tuoda hänet luokseen. Mies tuli, ja Jeesus kysyi häneltä: "Mitä haluat minun tekevän sinulle?" Mies vastasi: "Herra, anna minulle näköni." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Saat näkösi. Uskosi on parantanut sinut." Siinä samassa mies sai näkönsä, ja hän lähti seuraamaan Jeesusta ylistäen Jumalaa. Ja kaikki, jotka näkivät tämän, kiittivät ja ylistivät Jumalaa.

2 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

Jeesus ei muistaakseni järjestänyt vasinaisia parantamiskokouksia eikä pitänyt kolehtipuheita.
En ole kuullut toista niin äklöttävää kolehtipuhetta, kuin minkä Loren Cunningham piti yhdessä karismakonferensissa, mutta en viitsi toistaa sitä.

jarvelainen kirjoitti...

En ole minäkään huomannut, että Jeesus olisi harjoittanut joukkoparantamisia, joskin hän oli ilmeisesti parantaja. Rahanvaihtajien pöydät hän kaatoi ja antoi oman kassansa Juudakselle. Karismakonferenssien yms. kolehtipuheet liittyvät osittain siihen, että uskonnollisen yhteisön ja valtion suhde on toisella tavalla järjestetty kuin Suomessa. Yhteisöt ja järjestöt jenkkilässä tarvitsevat rahaa toimintaansa, tästä vuorovaikutteinen, seurakunta-aktiiviksi kasvattava puhetyyli. Meillä ei ketään tarvitse aktivoida seurakuntalaiseksi (mikä amerikkalaisessa systeemissa tarkoittaa samaa kuin toiminnan rahoittaja), koska verot maksetaan joka tapauksessa. Saarnan sisällöksi muodostuu, jos muodostuu, jokin muu kuin raha.