lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Ostoksilla

Kävin ostoksilla Lidlissä, mutta en löytänyt polvihousuja ja käkikelloa.
Kassalla kohtasin ongelman. Kassan takana ei ollut tiskiä, johon ostokset mahtuisivat. Lisäksi seuraava asiakas jo tunki päälle.
Ilmeisesti idea on se, että tavarat pitäisi laittaa takaisin kärryihin ja viedä ulos.
Se kun vaan ei ole suomalainen tapa. Turha luulla, että kansa koulutetaan tällaiseen tapaan. Idea ei tule valtaamaan meillä alaa, koska muissa marketeissa ei niin menetellä ja porukka on aivan liian laiska opettelemaan markettikohtaisia pakkaamistapoja.
Esimerkki on valaiseva. Jos tahdot menestyä, ota huomioon olosuhteet. Älä veli hyvä hiihdä nurmella ja älä sisko hyvä ui pilvissä.
Näitä miettiessä tuli mieleen kaikki muutkin maailman vääryydet.
Eurooppalaisista sivistyskansoista sanotaan, että ne ovat tehokkaita. Olen eri mieltä. Mielestäni ne ovat niin tehokkaita, että teho on muuttunut tehottomuudeksi.
Luultavasti tämä on keskeinen syy siihen, miksi suomalaiset voivat pahoin Euroopan Unionissa. Sen byrokratia, joka koskettaa jokaista suomalaista työpaikkaa nykyisin, on lampaan aivoista, toimimaton, jonninjoutava ja olosuhteisiin sopimaton.
Kaikki Eu-byrokraatit tulisi laittaa mielentilatutkimukseen, jossa selvitetään avaruudellisuuden tajua. Kävisi ilmi, että heillä ei ole sitä lainkaan. Hillittömät summat rahaa osoitetaan täysin mitättömiin asioihin, joita sanotaan projekteiksi. Projektin tuloksena on jokin kaavake sekä suuri määrä raportteja, joita kukaan ei lue.
Ja sitten tähän projektihallintoon sotkeutuu vielä tämä suomalainen keksintö, että vessaankaan ei saa mennä, jos ei ole alan mestarikoulutusta ja asiasta kolmikantaelimessä keskusteltu!
Tämä on opittu edelliseltä ohjelmakaudelta. Kohta alkaa uusi. Hyvien käytänteiden edistäminen on yksi teemoista, mutta pelkään, että ei tule tuottamaan kuin lisää paperia.
Olisi minulla vielä muutakin valittamista, mutta antaa olla, sano. Kyllä tämä nyt yhden vääränmallisen kassan analyysiksi mielestäni riittää, kyllä jämpti on niin.

1 kommentti:

moritz kirjoitti...

kassan takana ei ollut tissejä?
mitä tarkoitat