tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Kaikki on kaupan


Kuopion seurakuntayhtymä on päättänyt myydä tuomiorovastin pappilan. Talo on alunperin 1780 valmistunut Kuopion lääninhallituksen lääninsihteerin ja -kamreerin virka-asunto Se on yksi harvoista 1700-luvulta säilyneistä kustavilaisen kauden kaupunkivirkataloista. Pappilana se on palvellut vuodesta 1919.
Tiedän, että ei ole meillä pysyväistä asuinsijaa. Pappilaan liittyy kuitenkin monenlaisia henkilökohtaisia muistoja 1960-luvun loppupuolelta alkaen. Olen surullinen.
Perusteet ovat taloudellisia.
Ja kun muita perusteita ei ole, kyse on arvopohjan valinnasta.
Kun se nyt on valittu, selväksi tyhmemmällekin tehty ja avoimesti tiedotettu, ehdotan Kuopion seurakuntayhtymälle, että se myisi myös tuomiokirkon.
Kuopiossa on paljon potentiaalia matkailulle. Turistit varmasti arvostaisivat tuomiokirkon maalauksia.
Saarnastuolin paikalle voitaisiin laittaa strepteasetanko, jonka menoa voisi katsoa lehtereille asetetuilta pöytäryhmiltä.
Mitä sitä nyt rakennuksilla, semminkin jos niistä on huolta, vaivaa ja kustannuksia. Ei tämä kannata, sanoi majuri jspeellä, heitti veret kypärästä ja jatkoi, Kouvolan asemanhoitajallakin on VR 4 ja sekin on majuri.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki on kaupan, kun rahasta sovitaan. Aioin kirjoittaa tästä Inkilänmäkipäreeseen, mutta jääköön tälleen. Hyvä että edes Helena Riekki pani hanttiin. Hänellä on myös tapana perustella asiansa hyvin.

jarvelainen kirjoitti...

No juu. Mutta Keskusseurakuntatalo pysyy. Sehän onkin oikein tulosvastuullisen näköinen yksikkö ja tuottaa varmasti hirmu kivat kolehdit. Kiva että kuopiolaisilla on hyvä olla.